MY OWN TRUE FAMILY QUESTIONS ANSWERS

MY OWN TRUE FAMILY QUESTIONS ANSWERS MADHYAMIK 

 

 

MY OWN TRUE FAMILY

 

1.When did the poet came twice awake?

Answer:- As soon as the old woman opened her bag,  the poet awoke twice.

 

2.What would happen to the poet if he failed to make the promise?

Answer:- The poet would die if he would fail to make the promise of planting two plants  when someone  chopped down an oak tree.

 

3.What was it that altered the poet?

Answer:- The dream which he saw sitting under the oak tree of his own true family altered the poet.

 

4.What is the name of the poem? what is the name of the poet?

Answer:- The name of the poem is ‘My Own True Family’.

The name of the poet is Ted Hughes.

 

5.Why did the poet creep in an oakwood?

Answer:- The poet crept in an oakwood in search of a male deer.

 

6.How did the old woman look?

Answer:- The old woman looked awkward. Shy was dressed in rags. She had with her knobby stick and a little bag.

 

7.Why did the poet begin to quake?

MY OWN TRUE FAMILY

Answer:- The poet began to quick because the old woman began to cackle at the boy.

 

8.Who was staring at the poet?

MY OWN TRUE FAMILY

Answer:- The tribe of the Oak trees was staring at the poet angrily.

 

9.Who are mentioned as the ‘ staring tribe’?

Answer:- The oak trees in the wood are mentioned as the ‘ staring tribe’ as they are the own true family of the poet.

 

10.What would the narrator have to promise?
or
What kind of promise did the poet have to make?

Answer:- Whenever an oak tree was felled, the poet would have to plant two to fulfill his promise.

 

11.How was the walk of the poet  at the end of the poem?

MY OWN TRUE FAMILY

Answer:- At the end of the poem, the walk of the poet was like the walk of a human child.

 

12.What kind of a poem is ‘My Own True Family’?

Answer:-‘My Own True Family’ is a symbolic poem. It opens the magical world of the poet in an oakwood. It emphasizes that we should try to protect our natural environment for the welfare of mankind.

 

13.What did the trees complain about?

Answer:- The trees complained to the poet that they were cut ruthlessly and mercilessly but the poet showed no interest to save them.

 

14.What was the demand of the oak tree?

Answer:- The oak tree demanded that whenever the poet would see an oak tree felled, he would have to plant two oak trees. In other words, we should try to protect our natural environment.

 

15.Describe the old woman in your own words.

Answer:- In the oakwood, the poet in his dream came across an old woman having a knobbly stick and dressed in rags. She had a strange little bag with her. She was also making strange sounds.

 

16.What happened when the old woman opened her little bag?

Answer:- As soon as the old woman opened her little bag, the poet became twice awake about the presence of the tribe of oak trees gazing at him. They complained about the poet’s indifference to the cutting of oak trees.

 

17.What  promise did the poet have to make?

Answer:- The poet had to promise to plant two oak trees whenever one would be cut down. It actually made the poet conscious about protecting loving nature for our own interest.


18.”… the dream that altered me.”- who was altered and how?

Answer:- The dream  under the oak tree altered the poet and he could perceive the importance of trees in human life. They are not our enemy, but our true real friends.

****FATHER’S HELP QUESTIONS-ANSWERS LINK :

https://www.brojendasenglish.com/fathers-help-question-answer-madhyamik-2021/

 

            *********B .D**********

*** GOOD NEWS*** GOOD NEWS*** GOOD NEWS***

***  The remaining  questions answers  will be available on my YouTube channel absolutely free of cost.

****  The Best Text explanation line by line for classes 8,9,10,11, 12 will be available on my youtube channel. {Please go to the playlist section on my You Tube Channel and find out your class}

*****  You will be able to learn English Grammar [101%] on my youtube channel. Grammar classes will be available soon my You Tube channel.

****** Spoken English classes will be soon uploaded on my You Tube channel so that you become fluent in English within 36 months

[NOTE : Please go to playlist section on my YouTube Channel, there you will find  English Honours all questions answers (Marks- 2, Marks-5,Marks-10) and analysis, summary,introduction etc for 1st Sem 2nd sem, 3rd sem, 4th sem, 5th sem, and 6th sem. Tere, all notes are available]

YouTube ChannelBROJEN DAS ENGLISH

Channel Link:https:https:https://www.youtube.com/channel/UCNKlfaEvnfTW-V-aqVrO7Jw

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment

error: Content is protected !!