AUTUMN QUESTIONS ANSWERS

AUTUMN QUESTIONS ANSWERS MARK-2, CLASS -IX

AUTUMN

                                             -JOHN CLARE

  1. Who composed the poem ‘Autumn’?

Ans. John Clare composed the poem ‘Autumn’.

  1. What trembles the casements all day?

Ans. The sudden powerful wind trembles the casements all day.

  1. What does the poet describe in his poem ‘Autumn’?

Ans. In ‘Autumn’ the poet describes the mellow beauty of autumn in the English countryside.

  1. From where do the withered leaves fall?

Ans. The withered leaves fall from the elm-tree.

  1. What is the colour of the leaves?

Ans. The colour of the leaves is faded.

  1. Where do the dried leaves twirl?

Ans. The dried leaves twirl by the window pane with many other leaves. Then they spread with unnumbered other leaves on the narrow path and alley.

  1. Whose dance does the poet love to see?

Ans. The poet loves to see the dance of the trembling twig.

  1. Where does the sparrow chirp?

Ans. The sparrow chirps on the top of the hut.

9 What curls up through the bare tree?

Ans. The cottage smoke curls up through the bare tree.

AUTUMN QUESTIONS ANSWERS MARK-2, CLASS -IX:

10 Where do the pigeons nestle?

Ans. The pigeons nestle around comfortably into the cote.

11 When do the pigeons nestle around the cote?

Ans. On dull November days, the pigeons nestle round.

12 Where does the cock crow?

Ans. The cock crows standing upon the dung-hill.

13 Where do the windmills look?

Ans. The windmills are looked sailing on the heath.

14 What falls from the raven’s breast?

Ans. The feather falls from the raven’s breast.

15 Where does the raven’s feather fall?

Ans. The raven’s feature falls on the field of harvested crops.

16 What falls from the oak tree?

Ans. The acorns fall from the oak tree.

17 Where do they fall down?

Ans. They fall down rhythmically near the old crow’s nest.

18 Why do the pigs scramble and hurry?

Ans. The pigs scramble and hurry to devour the fallen acorns.

Here, finishes AUTUMN QUESTIONS ANSWERS.

***********************************

Substance and Critical Perspective of the Poem AUTUMN: Clare’s love of nature and close observing mind gets expression in the poem ‘Autumn’. A picture of windblown autumn is presented here. Autumn is a season of falling leaves, bare branches and strong winds, as after autumn the season winter will come. So autumn and winter create a complete desolation in nature. But in Clare’s presentation, playfulness and sportiveness are observed in autumn.

The poem starts with the poet’s declaration that he loves autumn for various reasons. The gust of wind blows all the time and shakes the windows all day. Again faded and dead leaves continually fall from the elm trees because of blowing wind. Those fallen leaves are carried by the strong wind, sometimes twirling by the window pane and then carried through the lane. Until night comes, the small twigs shake and dance in the presence of strong wind. The poet loves to see all these.

The sparrow, sitting on the cottage roof, will chirp in spite of the cool desolation. This gives reminder to the poet about the seasons of spring and summer. Even in autumn, the poet can feel the warmth of spring and summer. It seems to him that spring was just present with all the playfulness and mirth and led the flowers to lie on summer’s lap. The cottage smoke that curls upward through the leafless bare trees is an object of attraction and love for the poet. The pigeons are taking shelter round their nest, probably seeking some warmth in the midst of dull and cool November days. The cock is crowing, sitting casually on a dung-hill as if everything is all right.

The windmills are blowing gracefully and slowly with the help of strong wind. Lea or meadow is left with stubble after crops are harvested. From raven’s breast feather is falling on the lea. Fruits of the oak tree are falling on the ground, creating a rhythmic sound. It is happening near the old crow’s nest. The pigs are running in hurry towards those fruits to eat. So, this is a colourful picture of rural areas in autumn.

 

*** ALL ABOUT A DOG QUESTIONS ANSWERS LINK IS GIVEN BELOW:https://www.brojendasenglish.com/all-about-a-dog-questions-answers-mark-2/

https://www.brojendasenglish.com/autumn-questions-answers-mark-2-class-ix/

*** GOOD NEWS*** GOOD NEWS*** GOOD NEWS***

***  The remaining  questions answers  will be available on my YouTube channel absolutely free of cost.

****  The Best Text explanation line by line for classes 8,9,10,11, 12 will be available on my youtube channel. {Please go to the playlist section on my You Tube Channel and find out your class}

*****  You will be able to learn English Grammar [101%] on my youtube channel. Grammar classes will be available soon my You Tube channel.

****** Spoken English classes will be soon uploaded on my You Tube channel so that you become fluent in English within 36 months

[NOTE : Please go to playlist section on my YouTube Channel, there you will find  English Honours all questions answers (Marks- 2, Marks-5,Marks-10) and analysis, summary,introduction etc for 1st Sem 2nd sem, 3rd sem, 4th sem, 5th sem, and 6th sem. Tere, all notes are available]

YouTube ChannelBROJEN DAS ENGLISH

Channel Link:https:https:https://www.youtube.com/channel/UCNKlfaEvnfTW-V-aqVrO7Jw

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment

error: Content is protected !!