Advertisements
Advertisements

Funny Boy Novel Pdf Download Short Questions and Answers

Funny Boy Novel Pdf Download Short Questions and Answers

 

Q. 1. How many chapters are there in Funny Boy?

Ans. There are six chapters in Funny Boy.

Advertisements

 Q. 2. Ans.What is the name of the first story of Funny Boy?

‘Pigs can’t fly’ is the name of the first story of Funny Boy.

 

Q. 3. What is the name of the second story of Funny Boy?

Ans. Radha Aunty’ is the name of the second story of Funny Boy.

Q. 4. What is the name of the third story of Funny Boy?

Ans. ‘See No Evil; Hear No Evil is the name of the third story of Funny Boy.

 

Q. 5.What is the name of the fourth story of Funny Boy?

Ans. ‘Small Choices’ is the name of the fourth story of Funny Boy.

Q. 6. What is the name of the fifth story of Funny Boy?

Ans. ‘The Best School of All’ is the name of the fifth story of Funny Boy.

Q. 7.What is the name of the sixth story of Funny Boy?

Ans. “Riot Journal: An Epilogue’ is the name of the sixth story of Funny Boy.

Q. 8. Comment on the term ‘The Bride-Bride Sari’.

Ans. During his childhood “spend-the-days” at Ammachi and Appachi’s house, young Arjie plays the game “bride-bride” with his girl cousins, which consists of staging a fantasy wedding. During these weddings, he invariably gets the position of honor: that of the bride herself. When he puts on the rudimentary sari (a traditional draped cloth garment) he made out of a bedsheet, Arjie feels like a film hero and declares that he is “ascend[ing] into another, more brilliant, more beautiful self.” Many years before he even realizes that he is attracted to men, this sari illuminates and stands for the changing and conflicted relationship between Arjie’s gender expression, social norms, and the promise of romantic love. 

Q. 9. Comment on the term “Arjie’s Burned-Down House’.

Ans. During the epilogue chapter of Funny Boy, as ethnic riots break out in 1983, a Sinhalese mob shows up at Arjie’s house in the middle of the night and set fire to the house, which comes to represent. Luckily, his family has a plan and escapes in time, taking shelter in the storeroom of their neighbors, the Pereras. The next morning, they go outside and see that their house is completely unrecognizable. With nearly everything destroyed, it feels small and alien, nothing like the familiar space at the center of their past lives. Beyond marking an abrupt break between the past and the future, this moment shows Arjie’s family the severe dangers they face as Tamils in Sri Lanka: with their home, their country also becomes a forever foreign and unlivable place in the blink of an eye.

Q. 10. Comment on the importance of Colombo with reference to the novel Funny Boy.

Ans. The capital and largest city of Sri Lanka, located on the island’s southwestern coast, where Arjie and his family live throughout Funny Boy. Colombo is very ethnically diverse, with only slightly more Sinhalese than Tamil inhabitants, although it is surrounded by a primarily Sinhalese region of the country.

Q. 11. Comment on the importance of Sinhala / Sinhalese with reference to the novel Funny Boy.

Ans. The Buddhist majority ethnic group of Sri Lanka, which comprises about three-quarters of the island’s population, as well as the name of this people’s language. The Sinhalese-led government fought the Sri Lankan Civil War against the Tamil Tigers. “Sinhala” and “Sinhalese” are largely interchangeable terms, but “Sinhala” more often refers to the language and “Sinhalese” to the people.

Q. 12. Comment on the importance of Tamil with reference to the novel Funny Boy.

Ans. Sri Lanka’s second-largest ethnic group, dominant in the island’s northern and eastern portions, as well as their language (which is Dravidian and historically unrelated to Sinhala). The majority of Tamils actually live in the part of South India closest to Sri Lanka, but Tamils do not have their own state, which spurred the Tamil Tigers to fight a violent campaign to create such a state (which they wanted to call Eelam). Arjie and his family are Tamils, although not all of them speak Tamil and they recognize that they are under constant threat as an ethnic minority in divided Sri Lanka, especially since many Sinhalese associate all Tamils with the Tigers. The book is punctuated by both violence committed by the Tamil Tigers and violence committed by Sinhalese mobs and the government against Tamil citizens.

Q. 13. Comment on the importance of Pottu with reference to the novel Funny Boy.

Ans. The Tamil word for the colored dot traditionally worn by Hindus between the eyebrows. (In English, this is most commonly called by its Hindi name, bindi.

Q. 14. Comment on the importance of The King and I with reference to the novel Funny Boy.

Ans. A celebrated 1950s musical based loosely on the memoirs of an AngloIndian woman who becomes a governess (nanny and tutor) for the King of Siam’s children in the 1860s. The woman’s teachings conflict with the King’s traditional values, but she also helps him resist British imperialists who want to take over Siam and ultimately ends up changing customs in his kingdom. During the second chapter of Funny Boy, Arjie, Radha Aunty, and Anil act in The King and I, which serves as a foil for Radha and Anil’s impossible love (besides allowing them to meet) and also points to Sri Lanka’s troubled relationship to its colonial past.

Q. 15. Comment on the importance of Tamil Tigers with reference to the novel Funny Boy.

Ans. Short for the Liberation Tigers of Tamil Eelam, a militant nationalist group that fought and ultimately lost the 26-year Sri Lankan Civil War against the national government from 1983-2009 (although the action of Funny Boy ends at the outbreak of this war, in 1983, when Arjie and his family are about to emigrate to Canada). Based in the heavily Tamil northern and eastern sections of Sri Lanka, the Tamil Tigers demanded an independent Tamil state in those areas, which they planned to call Eelam. Because they violently lashed out against their opponents, political figures, and even fellow Tamils who disagreed with their policies, 32 countries declared the Tigers a terrorist organization, and many observers (both Sri Lankan and foreign) got the false impression that the Tigers’ position reflected the desires of all Sri Lankan Tamils.

Q. 16. Comment on the importance of Jaffna with reference to the novel Fienny Boy.

 

Ans. A city in Sri Lanka’s Northern Province, which is primarily Tamil. This is where much of the violence recounted in Funny Boy starts, including the 1981 riots that kill Daryl Uncle and send Jegan Parameswaran (who is from Jaffna) fleeing south to Colombo.

0. 17. Comment on the importance of Burgher with reference to the novel Funny Boy.

Ans. A small, socially privileged, mixed-race ethnic group in Sri Lanka who are descended from European male colonists and (usually, but not always) native Sinhalese or Tamil women. Generally, they retain cultural and linguistic ties to Europe, and many left Sri Lanka during the Civil War. Aunty Doris and Daryl Uncle are both Burghers.

Q. 18. Comment on the importance of Little Women with reference to the novel Funny Boy.

Ans. An acclaimed, semi-autobiographical 1886 novel by American writer Louisa May Alcott, which recounts the coming of age of four sisters in Massachusetts. Little Women is famed in part for being one of the first prominent novels directed to women, which is also why Arjie’s family disagrees with his affinity for it. However, Daryl Uncle shares his interest in the novel and buys him its three sequels, which Arjie is unable to find in Sri Lanka.

Q. 19. Comment on the importance of Prevention of Terrorism Act with reference to the novel Funny Boy.

Ans. A Sri Lankan law passed in 1978 that gives the police wide discretion and almost unchecked power to arrest, detain, torture, and sometimes execute people suspected of associating with terrorists. This essentially puts the entire Sri Lankan Tamil community under a constant threat of arrest. Daryl visits Sri Lanka to investigate government abuses of power under this act, and the government justifies detaining Jegan by citing it. The law is still in force in majority Tamil parts of the nation.

Q. 20. Comment on the importance of Sarong with reference to the novel Funny Boy

Ans. It is a large piece of cloth traditionally worn wrapped around the lower body by men in Sri Lanka.

Q. 21. Comment on the importance of Gandhiyan Movement with reference to the novel Funny Boy.

Ans. A movement inspired by Gandhi’s teachings that aided Tamil refugees displaced by ethnic violence in the lead-up to Sri Lanka’s Civil War. Jegan was a member of the Gandhiyam Movement before fleeing Jaffna for Colombo.

Q. 22. Comment on the importance of Rugger with reference to the novel Funny Boy.

Ans. A term for the game of rugby. In the book’s penultimate chapter, the popular at Arjie’s new school, Victoria Academy.

Q. 23. Comment on the importance of Topee hat with reference to the novel Funny Boy.

Ans. Also known as a pith helmet, a cloth-covered helmet popular among European colonial forces and “adventurers” in the nineteenth and twentieth centuries. Black Tie, the principal of Victoria Academy, wears a topee hat, which points to the continuity between the arbitrary violence of British colonialism and Black Tie’s cruel and violent behavior toward his students.

Q. 24. Comment on the importance of Vijaya and Kuveni with reference to the novel Funny Boy.

Ans. The legendary first king and queen of Sri Lanka, who ruled the island for a half-century until about 500 BC. Vijaya, who came to Sri Lanka from India, supposedly married the indigenous Kuveni, with their offspring becoming the Sinhalese people’s forefathers. The Victoria Academy’s Sinhala Drama Society performs a version of this story, symbolizing Sri Lankans’ growing investment in Sinhala ethnic nationalism during the years leading up to the nation’s Civil War.

Q. 25..Give a brief introduction to the characters of Arjie.

Ans. Arjun Chelvaratnam, called “Arjie” by his friends and family members, is the narrator and protagonist of Funny Boy. The story follows his journey of coming to terms with his sexuality as a homosexual boy growing up Sri Lanka.

Q. 26. Give a brief introduction to the characters of Amma .

Ans. Amma is Arjie’s mother, and first exposure to femininity. Arjie is fascinated with how she would get ready for special occasions and liked to watch the process.

Q. 27. Give a brief introduction to the characters of Appa.

Ans. Appa is Arjie’s distant, authoritative, and successful father (“Appa” is the Tamil word for “father”). Arjie’s father. The head of the family. He makes decisions on behalf of the entire family.

Q. 28. Give a brief introduction to the characters of Radha Aunty.

 Ans. Radha Aunty is the youngest sister of his father, she is the only open minded aunty of Arjie. That’s why Arjie loves her the most. Radha Aunty returns from America in Chapter 2. Radha Aunty falls in love with Anil who is a from the Sinhalese community and is very stern on marrying him due to which Ammachi is forced to send her to Jaffna to stay with her relatives for sometime. During her journey back from Jaffna to Colombo, her train is attacked by Sinhala fanatic due to which she breaks up with Anil and marries Rajan Nagendra whom she met in America, they worked together.

 

 Q. 29. Give a brief introduction to the characters of Jegan Parameswaran.

Ans. Jegan is the son of Arjie’s father’s school friend. He came there to find a job, previously he was a member of Tamil Tigers organization but now his father give him a job in his hotel. Arjie has been admiring Jegan’s physique ever since his arrival. Arjie realises a little about his sexuality because of feeling attracted to Jegan at the age of 13.

Q. 30. Give a brief introduction to the characters of Daryl Uncle: .

Ans. Daryl is the first love of Arjie’s mother but they did not marry each other because of ethnic riots between Tamil-Sinhalese. Daryl came back to her life when he returns to Sri Lanka to cover a report on TamilSinhalese riots, but he was killed in riot. Daryl uncle even gets Arjie a copy of ‘Little women’ with which Arjie seems utterly elated.

Q. 31. Give a brief introduction to the characters of Black Tie. 

Ans. He is the principal of Victoria Academy, nick-named as “Black-Tie” because he is very strict toward students of his school. He is a strong believer of the practice of physical punishments and assumes it as a way to convert young boys into men who can tolerate pain and conform to the conventions of being a male. He beats Arjie and Shehan because Shehan fails to help Arjie in memorizing the poems.

Q. 32. Give a brief introduction to the characters of Shehan Soyza.

Ans. Shehan is also a homosexual boy like Arjie. Shehan lacks the awkwardness of most boys of his age and his body is delicately built, also he has long hair which he keeps clipped to avoid the punishments which may follow after this revelation. Shehan and Arjie love each other. One day Shehan kisses Arjie then Arjie became aware of his homosexuality. And later they have their first sexual encounter in his father’s garage. Shehan and Arjie are even emotionally connected as they share a different bond as Arjie,even deliberately messes up his poem to avenge Shehan.

Q. 33. Give a brief introduction to the characters of Ammachi.

Ans. Ammachi is Arjie’s overbearing opinionated, cruel, racist grandmother, who punishes Arjie excessively for fighting with Her Fatress and tries to break up her daughter Radha Aunty’s budding romance with the Sinhalese Anil.

Q. 34. Give a brief introduction to the characters of Aunty Doris.

Ans. Aunty Doris is An old burgher woman who directs the production of The King and I that Arjie and Rahda Aunty join. During Radha’s conflict over whether to marry Anil or Rajan, Doris encourages to think her decision through (instead of simply leaving Anil all at once, like Ammachi wants) but warns about her own experience. Decades before, Doris went against her English family’s wishes by marrying a Tamil man; in reialiation, her family left Sri Lanka and never contacted her again. Now that her husband has died, Aunty Doris wonders whether her marriage was even worth it; her experience demonstrates that, sometimes, it is foolish to give into the power of love and, in the process, undervalue of Anil Jayasinghe. .

Q. 34. Give a brief introduction to the characters .

Ans. Anil Jayasinghe is Anil loves Radha Aunty, they met each other in the play. “The King and I”, but they got separated due to Tamil-Sinhalese riots in Sri Lanka.

Q. 35 .Give a brief introduction to the characters of Sena Uncle.

Ans. Sena Uncle is Chithra Aunty’s husband and a family friend of Amma and Appa; all four go out together for formal dinners, shows, and parties in Colombo when Appa buys the Paradise Beach Resort.

Q. 36. Give a brief introduction to the characters of Chithra Aunty.

Ans. Chithra Aunty’s husband and a family friend of Amma and Appa; all four go out together for formal dinners, shows, and parties in Colombo when Appa buys the Paradise Beach Resort. During the riots, Sena and Chithra (who are Sinhalese) shelter Arjie’s family, although Sena frequently becomes the bearer of bad news. Initially, he gets stuck after a mob steals the petrol from his van to set a Tamil family and their car on fire. After the family makes it to Sena and Chithra’s house, Sena gets a threatening phone call, which is followed by the arrival of another mob-and ends up having to hide Arjie’s family away again, this time in his mother’s house. Later, he reports to the family that Ammachi and Appachi, too, have been burned alive in their car.

Q. 37. Give a brief introduction to the characters of Mr. Lokubandara .

Ans. Mr. Lokubandara is the Sinhalese vice principal of Victoria Academy, who is allegedly poised to take the principal position from Black Tie due to his extensive political connections. Mr. Lokubandara’s docile and mild-mannered personality belies his explicit preference for Sinhala students like Salgado and desire to make the school officially Buddhist (the religion of most Sinhalas, but almost no Tamils). However, Arjie, ultimately decides to support Mr. Lokundabara’s attempts to take over the school by botching his poetry recital at Black Tie’s awards ceremony.

Q. 38. Give a brief introduction to the characters of. Tanuja / Her Fatness.

Ans. Tanuja, Kanthi Aunty and Cyril Uncle’s young daughter, gets nicknamed “Her Fatness” by the rest of her cousins. Self-serving, spoiled, and unpopular, she manipulates the family into letting her play the prestigious role of bride at the girls’ monthly “bride-bride” game. After trying to impress the other girls with her dolls and gregarious behavior as the groom, she insults Arjie for being a “pansy,” “faggot,” and “sissy” before complaining to her mother Kanthi, who marches Arjie out in front of all the aunties and uncles to answer for his effeminacy. When Her Fatness and Arjie fight again over the sari and the role of bride, she cries out in front of Ammachi, who blames and punishes Arjie.

Q. 39. Give a brief introduction to the characters of Mahagodagé Somaratne.

Ans. Mahagodagé Somaratne is a servant boy who works in Daryl Uncle’s house. When Arjie and Amma stop by during their search for the missing Daryl, they encounter his room in shambles, and Somaratne disappears soon thereafter, leading the police to ultimately accuse him of stealing Daryl’s possessions. Arjie and Amma then go to Somaratne’s village in an attempt to locate Daryl and meet Somaratne’s mother, who informs them that Somaratne returned with his arm paralyzed and has since hidden away. The villagers start throwing bottles at Amma and Arjie on their way out, who realize how disconnected they are from the realities and struggles of Sri Lanka’s rural underclass.

Q. 40. Give a brief introduction to the characters of Diggy.

Ans. Diggy is Arjie’s boisterous, athletic older brother, whose conventional masculinity contrasts with Arjie’s effeminacy. The family encourages Arjie to follow in Diggy’s shoes, for instance by playing cricket with the boys during the family’s “spend-the-days” and by going to the Queen Victoria Academy. Diggy grows jealous of Arjie’s close friendship with Jegan and encourages him to stay away from Shehan at school.

Q. 41. Give a brief introduction to the characters of Appachi.

Ans. Appachi is Arjie’s grandfather on his father’s side, a quiet and steadfast old man who seldom interacts with his grandchildren. During the riots at the end of the book in 1983, he and Ammachi have their house burned down and, on a completely separate occasion, are murdered by a Sinhalese mob that sets their car on fire with them still inside.

Q. 42. Give a brief introduction to the characters of Janaki. 

Ans. Janaki is Ammachi and Appachi’s overworked Sinhalese servant, who is responsible for cooking for everyone and looking after the children during the family’s monthly spend-the-days. While she is generally too stressed out to play with the children, Janaki takes pity on Arjie when Ammachi starts making him perform housework, and so she lets him read her Sinhala love comics, which spark his mental image of the perfect wedding.

Q. 43. Give a brief introduction to the characters of Meena. 

Ans. Meena is one of Arjie’s cousins, a girl who plays with the boys’ group (much as he plays with the girls). She and Arjie’s brother Diggy struggle for power among the boys, and they both try to pawn Arjie off onto the other cricket team when Amma forces him to play with the boys.

Q. 44. Give a brief introduction to the characters of Anil’s Father.

Ans. Anil’s Father is a bigoted Sinhalese man who threatens Rahda Aunty and Arjie for being Tamil, suggesting that the Sinhalese are on the verge of kicking the Tamils out of Sri Lanka. He is furious about his son Anil’s relationship with Radha and promises never to let his son “marry some non-Sinhalese” or someone not “from a good family.”

Q. 45. Give a brief introduction to the characters of Neliya Auntie.

Ans. Neliya Auntie is Amma’s old, traditionally minded sister, who moves in with Arjie’s family around the time that Appa buys the Paradise Beach Resort . When Darylstarts visiting the family, Neliya is visibly uncomfortable with his presence because she knows about his past relationship with Amma. However , she consistently supports her sister and the family, helping the house and caring for Arjie during the riots.

Q. 46. Give a brief introduction to the characters of Rajan Nagendra.

Ans. Rajan Nagendra is a Tamil man whom Radha Aunty meets in America and plans to marry “because he’s an engineer and he doesn’t have insanity in his family.” Although she nearly leaves him for Anil Jayasinghe, Radha up marrying Rajan after a Sinhalese mob attacks her train.

 

Q. 47. Give a brief  introduction to the characters of Banduratne Mudalali.

 Ans. Banduratne Mudalali is a wealthy and powerful Sinhalese man who owns most of the hotels in the same town where Appa’s Paradise Beach Resort is located. He orchestrates violent riots against Tamils, including the threats against Arjie’s family after Jegan comes to work at Appa’s hotel.

Q. 48. Give a brief introduction to the characters of Salgado.

Ans. Salgado is A Sinhalese bully at Victoria Academy who openly targets and voices his hatred for Tamils, including Arjie. He is a favorite of the Sinhala nationalist vice principal Mr. Lokubandara, who lets Salgado do whatever he wants. However, Shehan manages to save Arjie from much of Salgado’s bullying.

Q. 49. Give a brief introduction to the characters of Mr. Sunderalingam.

Ans. Mr. Sunderalingam is Victoria Academy’s English and Drama teacher, whose understanding and humble manner stands in stark contrast to Black Tie’s cruelty and arrogance, and who first encourages Arjie to recite poetry at Black Tie’s award ceremony.

Q.50. Give a brief introduction to the characters of Perera Uncle and Aunty.

Ans. Perera Uncle and Aunty are a neighboring family whose house shares a backyard wall with Arjie’s. When a mob comes in the night to kill them and burn down their house, Arjie and his family hide out in the Pereras’ storeroom until the morning.

Q.51. Give a brief introduction to the character of Kanthi Aunty. 

Ans. Kanthi Aunty is the least popular of Appa’s siblings, husband to Cyril Uncle and mother to Her Fatness. Kanthi Aunty is nosy, racist, and overprotective of her daughter.

Q.52. Give a brief introduction to the character of Cyril Uncle.

Ans. Cyril Uncle is Kanthi Aunty’s husband, who calls Arjie “funny” in front of the whole family after Kanthi finds the boy wearing a sari for the girls’ game of “bride-bride.”

Q.53. Give a brief introduction to the character of Muruges.

Ans. Muruges is Arjie’s male cousin, who plays cricket on Diggy’s team.

Q.54. Give brief introduction to the character of Sonali.

Ans. Sonali is Sonali is Arjie’s younger sister. She is the only one in Arjie’s family who supports him to play Bride-Bride. Arjie sometimes confides in Sonali because Sonali understands him better than any other member of the family

Q.55. Give brief introduction to the character of Varuna.

Ans. Varuna is Arjie’s elder brother. He always mocks Arjie when he plays girls games. He is named as Diggy-nose because of his prevailing habit of poking nose into others affairs. Diggy alike his father is not supportive of Arjie attraction towards the feminine identity and tells him to stay away from Shehan since he is aware of the sexual identity of Shehan . Diggy manages his responsibities of being a big protective brother at the first day of Arjie at The Victoria Academy School.

 

Q.56. Give a brief introduction to the character of Anula.

Ans. Anula is a servant woman who lives and works with Arjie’s family.

Q.57. Give a brief introduction to the character of Mr. Samarakoon.

Ans. Mr. Samarakoon is the manager at the Paradise Beach Resort, Appa’s hotel.

Q.58. Give a brief introduction to the character of Mala Aunty.

Ans. Mala Aunty is Appa’s younger sister, a doctor who is very levelheaded compared to her siblings.

 

***************************

Funny Boy Novel Pdf Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf

Funny Boy Novel Pdf Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf Funny Boy Novel Pdf Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf

Funny Boy Novel Pdf Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf  Funny Boy Novel Pdf

Leave a Comment

error: Content is protected !!
× Join Chat